Za sigurniju Srbiju: Ministarstvo rada potpisalo sporazum sa Fondacijom „Tijana Jurić“

0 75

Prema Vulinovim rečima, Fondacija „Tijana Jurić“ je mnogo toga već uradila, pomogla da prepoznamo gde su problemi, šta se dešava i već je radila na još nepoznatim oblicima pretnje za decu, kao što su društvene mreže, internet

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i osnivač Fondacije “Tijana Jurić” Igor Jurić potpisali su danas Sporazum o međusobnoj saradnji u oblasti bezbednosti i zaštite dece između Ministarstva rada i Fondacije “Tijana Jurić”.

Vulin je tom prilikom izrazio zadovoljstvo, što može “bar malo da pomogne” na povećanju bezbednosti dece, na poboljšanju kvaliteta života svih.

– Ne treba roditelju niko da objašnjava koliko je potrebno brinuti o bezbednosti dece, koliko je potrebno prepoznati zlo i sprečiti ga pre nego što se ostvari – rekao je on.Drugi-pisu -Vulin-2

Prema Vulinovim rečima, Fondacija “Tijana Jurić” je mnogo toga već uradila, pomogla da prepoznamo gde su problemi, šta se dešava i već je radila na još nepoznatim oblicima pretnje za decu, kao što su društvene mreže, internet.

– To su sve fenomeni za koje tek saznajemo, da ljudsko zlo može da se pojavi tamo gde mislimo da smo zaštićeni i gde ga ne očekujemo – rekao je ministar nakon potpisivanja Sporazuma.

Dodao je da se deca upoznaju preko interneta sa predatorima, iz bezbednosti i udobnosti svojih domova, kao i da je to zlo koje mora da se prepozna i suoči.

Kaže da državni mehanizmi nisu dovoljni i da čitavo društvo mora da se uključi u zaštitu naše dece.Drugi-pisu-Vulin-3

– To moramo da radimo zajedno, to je način da to radimo i da se borimo da svako naše dete bude malo bezbednije, samim tim, i život svake porodice i svakog od nas biće smisleniji i sigurniji, ako su nam deca sigurna – rekao je Vulin.

On je dodao da se ne može zaštiti svako dete ili svaki čovek od zla, ali može da se da sve od sebe. On se i lično zahvalio Igoru Juriću na hrabrosti sa kojim radi.

– Kao roditelj izražavam svoje divljenje na hrabrosti i upornosti sa kojim radite to što radite, ne znam koliko roditelja bi moglo to da radi i hvala vam za to, jer nam pokazujete da sve to ima smisla i da boriti se za svako dete ima smisla – rekao je Vulin.

Ostatak vesti pročitaljte na telegraf.rs

Foto: Tanjug/Ministarstvo za rad

Ostavite odgovor

Vaš email neće biti objavljen.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.