Prva poseta Fondacije Tijana Jurić Čačku

0 153

Prve dve od ukupno 40 edukacija u okviru projekta Fondacije Tijana Jurić i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija „Bezbednost na internetu – bezbednost u životu“ realizovana je u Čačku. Ovo je ujedno bila i prva poseta Fondacije čačanskim školama.

Edukacije o bezbednoj upotrebi interneta tako su prošli učenici viših razreda osnovnih škola “Vladislav Petković Dis” u Zablaći i “Tanasko Rajić” u Čačku. Predavanje su održali Igor Jurić i Mihaela Nemet, stavljajući akcenat na korišćenje društvenih mreža čije loše strane mladi, bez obzira na svakodnevno korišćenje, ne poznaju dovoljno. Zanimljivim pristupom i informacijama prilagođenim njihovom uzrastu, predavači Fondacije Tijana Jurić ostavili su očigledan utisak na mlade.

os-vladislav-petkovic-dis1

os-tanasko-rajic2

os-tanasko-rajic

os-tanasko-rajic3

U školi „Tanasko Rajić“ učenica petog razreda i članica novinarske sekcije Teodora Bralović, uradila je intervju sa Igorom Jurićem, koji će biti objavljen u školskom listu „Nova iskra“.

os-tanasko-rajic-teodora-igor

SUSRET SA GRADONAČELNIKOM ČAČKA

Poseta Čačku iskorišćena je i za susret sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem. Fondacija ima praksu da prilikom obilaska gradova u Srbiji prikuplja informacije o načinu na koji lokalne samouprave pomažu školama u edukaciji dece o nasilju, i u slučaju potrebe ponudi svoju pomoć. U razgovoru sa gradonačelnikom Čačka, Igor Jurić je predstavio jedan od važnih ciljeva Fondacije – uvođenje kazne doživotnog zatvora.

poseta-gradonacelniku-cacka1

– Kazna doživotnog zatvora zauvek bi sa ulica sklonila one koji počine najstrašnija zlodela nad decom, i trajno isključila mogućnost da se oni ikada nađu na slobodi i tako budu u prilici da ponove isti ili načine još gori zločin, rekao je Igor Jurić.

Gradonačelnik Čačka najavio je podršku aktivnostima Fondacije, kao i inicijative koje će doprineti boljoj bezbednosti dece u Srbiji.

NOVA PRIJATELJSTVA I SARADNJE

Prilikom posete Izdavačkoj kući „Pčelica“ dogovorena je saradnja u pravcu podizanja svesti dece i mladih o boljoj bezbednosti. Tako će Fondacija i Izdavačka kuća „Pčelica“ u narednom periodu raditi na edukativnim materijalima, brošurama i priručnicima, koji bi upotpunili tribine i edukacije koje Fondacija sprovodi u osnovnim i srednjim školama.

poseta-ik-pcelica-cacak1

Interesovanje o poseti Fondacije Tijana Jurić Čačku, pokazali su i tamošnji mediji. Emisija „U središtu“ regionalne televizije „Telemark“ bila je posvećena problematici bezbednosti dece, prevenciji nasilja, primeni „Tijaninog zakona“ i budućim projektima Fondacije Tijana Jurić.

Na kraju posete predstavnici Fondacije obišli su porodicu Aleksandra Jaćimovića koji je ubijen krajem aprila u centru Čačka.

Ostavite odgovor

Vaš email neće biti objavljen.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.