Premijerkino pismo Igoru Juriću: Ubice dece zaslužuje najstrožu kaznu

0 253

„Dužnost je i obaveza svih institucija da osiguraju da ubice dece, nasilnici i silovatelji budu najstrože kažnjen“, naglašava premijerka Ana Brnabić u odgovoru na otvoreno pismo Igora Jurića.

Premijerka Ana Brnabić odgovorila je na otvoreno pismo direktora Fondacije „Tijana Jurić“, a u vezi sa doživotnim zatvorom za ubice dece, akcijom koju su pokrenuli Fondacija „Tijana Jurić“ i „Blic“ u nameri da počinioci najbrutalnijih dela dobiju i najtežu kaznu.

„Poštovani gospodine Juriću,

Kao predsednica Vlade imam odgovornost i u isto vreme osećam potrebu da odgovorim na Vaše pismo. Verujem da ovakva vrsta zločina zaslužuje apsolutno najstrožu kaznu i za mene tu nema nikakve dileme.

Najoštrije i bez ikakve zadrške osuđujem nasilje, a posebno nasilje nad decom. Dužnost i obaveza svih institucija je da osiguraju da ubice dece, nasilnici i silovatelji budu najstrože kažnjeni.

Želim takođe da kažem da zaslužuju poštovanje Vaša snaga i istrajnost u borbi da zaštitite drugu decu koja su potencijalne žrtve nasilja, uprkos ličnoj tragediji koju ste doživeli. Vaše ponašanje vredno je poštovanja jer u sebi nalazite snagu da pomognete deci, roditeljima i široj zajednici.

Ja Vam obećavam da ću kao predsednica Vlade Srbije nastaviti da radim na podizanju svesti da kao društvo odlučno stanemo protiv bilo kog oblika nasilja, svaki put.“

Ana Brnabić

Predsednica Vlade Srbije

Ostavite odgovor

Vaš email neće biti objavljen.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.