Podignuta optužnica protiv ubice Dragana Đurića

0 589

Prema saopštenju koje je portal Tijana.rs dobio od sekretara Višeg suda u Subotici Rajka Maravića, Viši javni tužilac Višem sudu u Subotici podneo optužnicu protiv okrivljenog Dragana Đurića.

Dana 29. januara 2015. godine Viši javni tužilac u Subotici je Višem sudu u Subotici podneo optužnicu protiv okrivljenog Dragana Đurića, zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivična dela: teško ubistvo iz člana 114. tačka 5. Krivičnog zakonika i pokušaj silovanja iz člana 178. stav 3. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika.

Optužnica je današnjeg dana zaprimljena u ovom sudu i u skladu sa članom 335. Zakonika o krivičnom postupku, dostavljena okrivljenom i njegovom braniocu sa poukom o pravu na odgovor.

Okrivljeni i branilac imaju rok od osam (8) dana da dostave sudu odgovor na optužnicu, nakon čega će vanpretresno veće Višeg suda u Subotici pristupiti ispitivanju optužnice.

Istovremeno, vanpretresno veće je ispitalo i usvojilo predlog Višeg javnog tužioca u Subotici stavljen u optužnici, te produžilo pritvor protiv okrivljenog Dragana Đurića za narednih trideset (30) dana, za koje vreme će optužnica biti u skladu sa odgovarajućim odredbama Zakonika o krivičnom postupku, ispitana.

Pritvor je produžen zbog opasnosti od bekstva, opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i načina izvršenja i težine posledica krivičnog dela.

O daljem toku ovog krivičnog postupka javnost i sredstva informisanja ćemo blagovremeno obaveštavati.

tijana-juric-sudjenje

Foto: Viši sud u Subotici

Ostavite odgovor

Vaš email neće biti objavljen.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.