Obeležavamo „Dan sigurnijeg interneta“ – niz aktivnosti za decu, mlade i roditelje

0 2.293

Fondacija „Tijana Jurić“ obeležiće „Dan sigurnijeg interneta“ 5. i 6. februara, nizom aktivnosti u kojima će moći da učestvuju deca i mladi iz cele Srbije. Za decu će biti organizovani onlajn kviz za proveru znanja i panel diskusija koja će se prenositi uživo i tako biti dostupna svima, dok će za roditelje biti organizovano predavanje o bezbednoj upotrebi interneta.

Online kviz za proveru znanja o internetu, biće aktivan 5. februara od 10 do 17 časova na portalu Bezbednost dece www.bezbednostdece.rs. Pravo učešća imaju svi učenici osnovnih škola sa teritorije Srbije. Cilj organizovanja kviza jeste provera znanja učenika o internetu, o ispravnom ponašanju i potencijalnim opasnostima. Troje učenika koji budu osvojili najviše bodova, biće nagrađeni lepim, „smart“ poklonima od strane prijatelja Fondacije „Tijana Jurić“ – kompanije VIP mobile. Paralelno sa proglašenjem dobitnika, Fondacija će objaviti tačne odgovore, kako bi svi učesnici mogli da provere, odnosno potvrde svoje znanje.

Istog dana, 5. februara u 17 časova, biće organizovana panel diskusija koja će se uživo prenositi putem Fejsbuk stranice Fondacija „Tijana Jurić“. U diskusiji će učestvovati šestoro učenika osmih razreda različitih osnovnih škola koji će razgovarati o svojim iskustvima u korišćenju interneta, društvenih mreža, mobilnih aplikacija, igara, o rizicima i opasnostima, i istovremeno posavetovati vršnjake kako da brinu o svojoj bezbednosti. Panel diskusiju će voditi naš poznati glumac Slobodan Boda Ninković.

Dan kasnije, 6. februara, u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan“ u Subotici u 18 časova, biće organizovana tribina o bezbednoj upotrebi interneta namenjena roditeljima. Tribinu će održati Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“.

  • Obeleževanje „Dana sigurnijeg interneta“ je prilika da se svi aktiviramo i pozabavimo temom interneta, njegovih dobrih ali i mračnih strana koje, nažalost, mogu da izazovu i fatalne posledice. Živimo u vremenu u kome je gotovo svima jasno da je internet neophodnost i da je vrlo koristan, a isto tako, svesni smo i činjenice da je reč o mestu na kome se odvijaju razne vrste nasilja. Suština je da budemo edukovani, da znamo da prepoznamo opasnost i da se postavimo tako da problem ne bude veći od nas samih. Sve je moguće rešiti, ali ključna stvar jeste – „kako“, kaže Igor Jurić, dodavši da je rešenje u kontinuiranoj informisanosti i edukovanju.

Roditelji koji budu pokazali visok nivo znanja o bezbednosti na internetu, biće nagrađeni vrednim nagradama.

Fondacija „Tijana Jurić“ poziva decu, mlade i roditelje da iskoriste ovu priliku i aktivno se uključe u ponuđene programe kako bi proverili svoje znanje i saznali korisne informacije.

Ove godine, obeležavanju Dana sigurnijeg interneta, pridružila se kompanija VIP mobile koja na polju bezbednosti dece na internetu pokazuje visok stepen društvene odgovornosti.

Ostavite odgovor

Vaš email neće biti objavljen.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.