Ne zaboravi me: himna posvećena nestaloj deci

0 646

U saradnji sa dečijim horom ‘Čuperak’ i njihovom koordinatrokom Svetlanom Milić snimljena je himna za Međunarodni dan nestale dece.

,,Želimo da i na ovaj način skrenemo pažnju javnosti da je ovo veliki problem našeg društva.’’ – izjavio je Igor Jurić a zatim dodao da ne smemo zaboraviti decu koju još uvek nismo uspeli da nađemo. 

Poslednjih godina je u Srbiji prijavljeno više od 1.000 nestanaka dece, od kojih je retko koji posledica nekog krivičnog dela. Jedna od najvažnijih aktivnosti Fondacije je potraga za nestalom decom, ali i buđenje svesti o nestancima. Takva nesreća može da zadesi bilo koga, te upravo zbog toga Fondacija radi na poboljšanju bezbednost dece u našoj zemlji.

Kreativni um iza himne je Svetlana Milić, koordinatorka hora ‘Čuperak’ Ona kaže da joj je bila čast što je dobila priliku da kroz svoje kreativno stvaralaštvo širi svest o temi koja je na neki način još uvek tabu. 

Svetlana Milić

,,Drago mi je što sam radila sa Fondacijom, to je za mene u samom startu bio izazov i veliki zadatak’’ – priznala je Svetlana Milić i dodala da su deca naučila nešto novo učešćem u ovom projektu.

,,Ozbiljno su shvatili svoje uloge, i skroz se uživeli u njih. Dugo smo pričali o tome ko su ta deca o kojoj pevamo i zašto je važno da ih ne zaboravimo. ’’

,,Ceo proces stvaranja bio je kreativan i veoma emotivan. ’’

Osim talentovane dece, realizaciji muzičkog dela pomogao je i čelista Aleksa Penić iz Novog Sada.

Kako se o nestancima u javnosti nedovoljno priča, Fondacija se trudi da na više načina širi svest o ovoj temi koja je podjednako tabu koliko je i nepoznanica.

Ova himna je podsetnik na decu koje više nema i opomena da se svim snagama trudimo da do nestanaka više ne dođe.

Ostavite odgovor

Vaš email neće biti objavljen.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.