Konferencija „Bezbednost i odgovornost 2017“ otvoriće nova pitanja o bezbednosti dece u Srbiji

0 183

Fondacija Tijana Jurić organizovaće 15. septembra u Subotici drugu po redu stručnu konferenciju o bezbednosti dece „Bezbednost i odgovornost 2017“. Ovaj celodnevni događaj okupiće stručnjake iz zemlje i inostranstva koji će govoriti o bezbednosti dece na internetu, potrazi za nestalom decom, pedofiliji, kazni doživotnog zatvora, i ostalim aktuelnim temama na polju bezbednosti i prevencije nasilja nad decom.

Konferenciju će otvoriti ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović, nakon čijeg izlaganja će govoriti i državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

U ulozi predavača iz zemlje biće visoki kadrovi Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, vrsni advokati i psiholozi, dok će iskustva iz evropskih zemalja preneti David William Wood – NCA Oficir za vezu UK, Boris Radanović  – Centar za nestalu i zlostavljanju dijecu Osijek, Kostka Grzegorz i Izabela Swiergiel – poljska organizacija ITAKA.

Poseban segment konferencije biće posvećen potrazi za nestalom decom u Srbiji i mehanizmima efikasne potrage koji se koriste u Evropi. Očekuje se da će Poljska ITAKA preneti iskustvo ali i dati predloge koji bi se u budućnosti mogli preuzeti i primeniti u našoj zemlji. Fondacija Tijana Jurić nadovezaće se na ovu temu predstavljanjem nedavno pokrenutog Registra nestalih lica Srbije koji otvara novo poglavlje u potrazi za nestalima.

Još jedna velika tema biće razmatrana tokom panel diskusije, a odnosi se na predlog za izmenu Krivičnog zakonika i uvođenje kazne doživotnog zatvora koji je Fondacija Tijana Jurić predala Narodnoj skupštini početkom maja. Na pitanja zašto jedan deo javnosti zagovara smrtnu umesto doživotne kazne, zašto je sada momenat za uvođenje takve sankcije i kakve rezultate ona može dati, odgovaraće advokati Maja Atanasković, Veljko Delibašić, psiholog Ibrahim Prohić, glavni i urednik lista „Blic“ Ivan Jovanović i osnivač Fondacije Tijana Jurić, Igor Jurić.

detalj sa prošlogodišnje panel diskusije

Onlajn predatori, pedofilija i ostale opasnosti koje decu i mlade vrebaju na internetu, biće teme o kojima će govoriti načelnik Odeljenja za visokotehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova, Saša Živanović.

Događaj će biti održan u kongresnoj sali Hotela „Patria“ u Subotici, počev od 9,30 časova.

Ulaz je besplatan, uz prethodno obavezno prijavljivanje zbog ograničenog broja mesta. Prijave se mogu izvršiti pozivanjem brojeva 063 / 74.22.138 i 063 / 508.505

Bojana Latinović

Ostavite odgovor

Vaš email neće biti objavljen.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.