A Fellebbezési bíróság megerősítette: Dragan Đurić 40 évet kap Tijana meggyilkolásáért

0 240

Az újvidéki  Fellebbezési bíóság megerősítette a szabadkai Magasabb bíróság döntését, miszerint június 15-én Dragan Đurić-ot 40 év börtönbüntetésre ítélték Tijana Jurić meggyilkolásáért.

A Fellebbezési tanács elvetette a vádlott ügyvédének kérelmét, mivel a tett körülményeit pontosan meghatározták az elsődleges eljárás során. A védőügyvéd javaslatát a vádlott büntetésének csökkentéséről, mivel elismerte a tettét, nem fogadták el enyhítő körülményként.

Igaz, hogy az igazságtalanságot Tijana halálával kapcsolatban sosem lehet kiegyenlíteni, a kislány családja aznap befejezte fájdalmas harcát.

  • Befejeződött egy agónia, amelyen keresztül mentünk attól a naptól kezdve, hogy megtudtuk, Tijana már nincs velünk. Nem szeretném, hogy efféle fájdalmat bárki átéljen az életben. Hálás vagyok a bíróságnak, hogy reális hozzáállást tanusított az ország gyilkosaival szemben – nyilatkozott Tijana édesapja Igor Jurić, miután megtudta a tanács döntését.

Tijana 2014. Július 26-án, Bajmokon tűnt el. Gyilkosa, Dragan Đurić aznap este találkozott vele, és megölte Zombor környékén. Szerbia örökké emlékezni fog a kékszemű kislányra, kinek tragikus sorsa megváltoztatta a törvényt, és sok embert közelebb hozott egymáshoz.

Családja a Tijana Jurić Alapítványon keresztül örökké őrizni fogja tehetségének és személyének emlékét.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .