Fondacija Tijana Jurić i Comtrade nagradili učesnike sa najviše znanja o internetu

1 121

Ljubica Ognjenović (1. mesto), Miloš Todosijević (2. mesto) i Leontina Vlasić (3. mesto) pokazali su najbolje znanje o korišćenju interneta i društvenih mreža u današnjem kvizu organizovanom povodom obeležavanja 7. februara, Dana sigurnijeg interneta.

Organizovanjem kviza, Fondacija Tijana Jurić koja se bavi sprečavanjem digitalnog nasilja i edukovanjem dece o bezbednoj upotrebi interneta, pridružila se organizacijama u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini koje su na isti način obeležile današnji dan.

internet

Cilj akcije bio je da se deca starosti do 15 godina kao najranjivija grupa internet korisnika, podstaknu na razmišljanje o sopstvenoj bezbednosti u virtuelnom svetu.

Kviz je bio dostupan deci i učenicima svih osnovnih škola na teritoriji Srbije od 9 do 19 časova.

Akciju je pomogla Kompanija Comtrade koja je obezbedila nagrade za troje učesnika koji su pokazali najbolje znanje o korišćenju interneta i društvenih mreža. Reč je o tablet računaru Tesla, prenosnom hard disku Tošiba i fleš memoriji Kingston od 64 megabajta.

Povodom Dana sigurnijeg interneta podsećamo i na podatke Nevladine organizacije „Save the children“ da gotovo 90 odsto dece uzrasta od 10 do 15 godina poseduje mobilni telefon, i da je većina njih spremna da ostavi svoje lične podatke na internetu, uključujući i adresu stanovanja. Istraživanja pokazuju da 90,5 odsto dece uzrasta od devet do 17 godina ima profil na jednoj ili više društvenih mreža – Tviteru, Fejsbuku, Jutjubu ili Instagramu. Svako četvrto dete našlo se u situaciji da mu je objavljena slika bez dozvole, a 28 posto dece obuhvaćene istraživanjem doživelo je pretnje na internetu tri ili više puta.

Bojana Latinović

1 Komentar
  1. Dusan Jelisc kaže

    Neka vam je sa srecom .Vasoj cerki

Ostavite odgovor

Vaš email neće biti objavljen.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.