Edukativni i emotivni susret – “Tijana klik” u Loznici

0 178

U Loznici su u jednom danu održane tri edukacije „Tijana klik“ od kojih je jedna bila namenjena roditeljima, dok su druge dve održane učenicima viših razreda Osnovne škole „Jovan Cvijić“.

Fondacija „Tijana Jurić“ je i ovaj put uz pomoć Centra za prevenciju devijantnog ponašanja kod mladih „Target“ i kriminologa-predavača Biljane Kikić Grujić uspela da skrene pažnju učenicima o opasnostima koje nosi nepravilno korišćenje interneta.

fondacija-tijana-juric-edukacija-tijana-klik-loznica (17)

Uz niz primera iz prakse, Kikić Grujić je navodila decu da prepoznaju loše ponašanje na internetu koje nekada potiče iz neznanja, a nekada, na žalost, iz jasne namere da se neko povredi i zloupotrebi.

– Upravo na ovim edukacijama možemo da vidimo koliko deca znaju o društvenim mrežama i koliko su nespremna da se uhvate u koštac sa neprilikama. „Tijana klik“ je odličan projekat kojim decu učimo mehanizmima zaštite na internetu o kojima oni u početku ni ne razmišljaju, kao što im na pamet ne padaju ni moguće posledice zloupotrebe – istakla je Kikić Grujić.

fondacija-tijana-juric-edukacija-tijana-klik-loznica (23)

Tokom dana u blizini manastira Tronoša u kom je Tijana krštena, zasađene su tri sadnice rjabine u znak sećanja na nju. Ovde će biti postavljene i spomen ploče, kao i „Tijanina klupa“.

U okviru edukacije za odrasle održan je i kulturni program „Kulturom protiv nasilja“ u kom su učestvovali učenici osnovne Muzičke škole „Vuk Karadžić“ smer klavir, violončelo i flauta, zatim škola baleta, kreativni kurs gitare i glumci pozorištanca „Mali Cyrano“ sa posebnom porukom za kraj tribine da „ne smemo biti nemi svedoci loših događaja“.

fondacija-tijana-juric-edukacija-tijana-klik-loznica (26)

Odziv za organizovanje edukacije je bio veliki, mnogi Lozničani su pružili značajnu podršku te večeri i učinili da ovaj događaj ostane u sećanju i učesnicima i publici.

Bojana Latinović

Ostavite odgovor

Vaš email neće biti objavljen.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.