Edukacije Fondacije Tijana Jurić za decu i mlade i na Paliluli

1 210

Gradska opština Palilula i Fondacija Tijana Jurić potpisale su danas Sporazum koji će regulisati zajedničku saradnju na poboljšanju bezbednosti dece u tom delu Beograda. Sporazum predviđa održavanje preventivnih programa, kao i edukovanje dece, mladih i roditelja o sigurnosti na internetu, na ulici i u školi.

Predsednik Gradske opštine Palilula, Aleksandar Jovičić, istakao je ovom prilikom da su sigurnost i bezbednost dece i mladih na prvom mestu.

– Opština će podržati aktivnosti Fondacije i preduzeti sve što je u skladu sa njenim mogućnostima na sprovođenju projekata koji se tiču bezbednosti dece i mladih, jer njihova bezbednost na ulici, u školi, na internetu i na ostalim mestima treba da bude odgovornost svakog člana društva. Opština izražava spremnost da pomogne radu Fondacije i na taj način što će davati predloge, sugestije, mišljenja i aktivnu pomoć, rekao je Jovičić.

sporazum-fondacija-tijana-juric

S obzirom na to da je rad Fondacije u prethodnom periodu u znatnoj meri bio usmeren na decu u manjim sredinama koja teško dolaze do edukacija, osnivač Fondacije Tijana Jurić, Igor Jurić, istakao je ovom prilikom da je ovo značajan početak intenzivnijeg rada u Beogradu.

– Zahvalan sam Opštini Palilula na podršci, predusretljivosti i na razumevanju, na shvatanju značaja svega što radimo. Verujem da ćemo uz podršku ove opštine lakše doći do naših ciljnih grupa odnosno dece i roditelja kojima želimo da pružimo znanje i savete kako da budu bezbedniji. Prihvatili smo inicijativu mladih ljudi sa Palilule da uz njihovu pomoć budemo prisutniji u školama u Beogradu, istakao je Igor Jurić.

Sporazumom je predviđeno održavanje programa za decu i mlade na Paliluli – „Tijana klik“, „Stop trgovini ljudima“ i „Ukradena bezbednost“.

Foto: palilula.org.rs

1 Komentar
  1. Vesna Hajdukovic kaže

    Samo napred. Mozda radionice sa srednjiskolcima, osnovnoskolcima, a i sa decom iz vrtica nisu losa ideja.. Kroz interaktivni nacin rada, lakse usvoje. Psiholog, radim u DZ na opstini Rakovica. I ako mogu, ukljucicu se, zbog sve nase dece.

Ostavite odgovor

Vaš email neće biti objavljen.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.