„Dan sigurnijeg interneta“ obeležilo više hiljada dece i odraslih

0 234

„Dan sigurnijeg intereneta“ uspešno je obeležen kroz tri aktivnosti koje je 5. i 6. februara organizovala Fondacija „Tijana Jurić“. Kvizom znanja za osnovce i panel diskusijom za osnovce i srednjoškolce, a zatim i radionicom za roditelje u jednoj od subotičkih škola, privukli smo pažnju nekoliko hiljada dece, mladih, roditelja i prosvetnih radnika. Prijatelj fondacije, kompanija „VIP mobile“, nagradila je učenike i roditelje koji su pokazali zavidno znanje o korišćenju interneta.

Kroz onlajn kviz znanja „Koliko brineš o svojoj bezbednosti na internetu?“ učenici osnovnih škola imali su priliku da pokažu znanje o internetu i društvenim mrežama. Kviz je bio dostupan učenicima svih osnovnih škola u Srbiji. Ohrabruje podatak da je čak 103 učenika tačno odgovorilo na svih 12 pitanja. Troje učenika koji su u najkraćem vremenskom roku dali tačne odgovore, kompanija VIP mobile nagradiće vrednim, „smart“ nagradama:

Prvo mesto dele:
Lenka Tešić, Osnovna škola „Sečenji Ištvan“ iz Subotice, razred 4/1, maksimalan broj bodova za 46 sekundi; i
Ognjen Tešić, Osnovna škola „Sečenji Ištvan“ iz Subotice, razred 8/2, maksimalan broj bodova za 52 sekunde
Nagrada: Huawei Honor 9 lite DS black
Drugo mesto: Damjan Sudimac, Osnovna škola „Stojan Novaković“ iz mesta Blace, maksimalan broj bodova za 1 minut i 10 sekundi
Nagrada: Huawei MediaPad M5 lite 10LTE
Treće mesto: Janja Radonjić, Osnovna škola „Čegar“ iz Niša, maksimalan broj bodova za 1 minut i 43 sekunde
Nagrada: MiFi ruter sa besplatnim internetom godinu dana

Pitanja i tačne odgovore pogledajte OVDE.

PANEL SA BODOM O BEZBEDNOM INTERNETU

Dok je jedan broj mladih testiranjem pokazao svoje znanje o internetu i društvenim mrežama, nekoliko osnovaca je uživo, pred širom javnosti, u okviru panel diskusije, odgovaralo na pitanja glumca Slobodana Bode Ninkovića, i to je bila izvrsna prilika da čujemo kako mladi danas razmišljaju.

U panel diskusiji su učestvovali Bogdan Vlahović i Milica Mandić iz OŠ „Zdravko Čelar“ Čelarevo, Jana Knežić iz OŠ „Dositej Obradović“ Novi Sad, Teodora Janković iz OŠ „Jozef Atila“ Novi Sad, i Anja Savatović iz OŠ „Miloš Crnjanski“ Žabalj

Diskusiju je putem Fejsbuk stranice „Fondacija Tijana Jurić“ pratilo 9.724 ljudi, a snimak se može pogledati i sada:

RODITELJI PROVERILI SVOJE ZNANJE O DRUŠTVENIM MREŽAMA

Za roditelje je u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan“ u Subotici organizovano predavanje i radionica na temu bezbednog interneta, koje je vodio osnivač Fondacije, Igor Jurić.

Nakon održanog predavanja, 98 roditelja prošlo je kroz test znanja, a najboje rezultate pokazali su: Čaba Kovač (10 poena), Tamara Zemko (8 poena), Valentina Marton (8 poena) i Damir Išpanović (8 poena).

Ostavite odgovor

Vaš email neće biti objavljen.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.