Četvrti Festival „Glas anđela – Tijana Jurić“ – desetoro takmičara, Bilja Krstić i Zvonko Bogdan

0 1.671

Četvrti etno Festival „Glas anđela – Tijana Jurić“ biće održan u Bajmoku 29. i 30. juna. Ova jedinstvena manifestacija prepoznata u svetu ljubitelja tradicionalne muzike sa ovih prostora, i ove godine ponudiće bogat kulturni sadržaj.

Organizacioni odbor festivala i upravni odbor osnivača – Fondacije Tijana Jurić već privode kraju kompletan program.

Dvodnevni festival započeće pozorišnom predstavom manjeg formata koja se svake godine izvodi u sali Kulturno-umetničkog društva „Doža Đerđ“. Dok je publika u prethodne dve godine imala priliku da pogleda izvrsne predstave „Indigo“ (Danica Maksimović, Marija Vicković, Branislav Lečić) i „Prah“ (Nataša Ninković i Zoran Cvijanović), u ovoj godini fondacija priprema jednu od najtraženijih pozorišnih predstava koju izvode velika glumačka imena.

Detalj iz prošlogodišnje predstave “Prah”

– U završnim smo pregovorima sa producentima predstave, i mislim da će meštani Bajmoka i svi koji budu došli sa strane, i ove godine uživati u jednom kvalitetnom pozorišnom komadu. Predstava koju želimo da dovedemo, podseća publiku na mnoge društvene probleme sa kojima se suočavamo. Uskoro ćemo objaviti i kompletan sadržaj, ime predstave i glumaca, i verujem da će interesovanje publike biti isto kao i prethodne dve godine kada, uprkos velikom interesovanju, zbog manjeg kapaciteta sedećih mesta, nismo više imali karata za prodaju, kaže Igor Jurić, pokretač ovog festivala.

Upravo zbog velikog interesovanja, karte će ove godine biti puštene u prodaju znatno ranije, kako bi se izbegla situacija da najveći broj ljudi kartu traži poslednjeg dana.

DESETORO TAKMIČARA, BILJA KRSTIĆ I ZVONKO BOGDAN

Druge, ujedno i glavne festivalske večeri, fokus će biti na takmičenju dece u etno pevanju. Desetoro dece do 16 godina, koje će prethodno stručni žiri odabrati na audicijama, nastupiće uz pratnju orkestra Radio televizije Vojvodine, a pod vođstvom Miće Jankovića. Njihovo pevanje žiriraće i ove godine stručni žiri, četvrtu godinu zaredom predvođen etnomuzikologom Bojanom Nikolić Petričković, a u ulozi specijalnog člana ovogodišnjeg žirija naći će se Bilja Krstić koja će izvesti i jednu svoju numeru.

– Najbolji takmičar zaslužiće nagradu “Glas anđela” i devetomesečnu stipendiju, dar Fondacije Tijana Jurić. Lepe nagrade očekuju i sve druge učesnike, i to je mali znak zahvalnosti toj deci koja se u ovom modernom dobu izdvajaju time što se bave istinskim vrednostima. Očekujemo da će njihovi glasovi na najlepši način obojiti ovogodišnji festival, i već sada se radujemo predstojećim audicijama, najavio je Igor Jurić.

Prošlogodišnje takmičarke sa pobednicom, Oliverom Vuković

U revijalnom delu ove godine nastupiće bard starogradske muzike Zvonko Bogdan koji je o Bajmoku često pevao. Sada je prilika da meštani Bajmoka ali i Subotice i okolnih mesta, uživo poslušaju njegove najlepše pesme. Prisustvo koncertu i celokupnom programu drugog festivalskog dana biće besplatno za sve posetioce.

 

Ostavite odgovor

Vaš email neće biti objavljen.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.